Kaffedrinkar

Fem värmande kaffedrinkar

Tanken på att vila benen med en god kaffedrink efter en dag i friska luften kan få vem som helst att längta till fjällen. Här tipsar vi om fem värmande (och läskande) kaffedrinkar som smakar extra bra denna årstid! 

Irish coffee 

Alla kaffedrinkars moder är såklart klassikern Irish coffee. Med 4 cl whiskey, farinsocker, kaffe och vispad grädde på toppen kan inget gå fel. Gillar du inte whisky kan du utesluta det helt för en alkoholfri variant, eller byta ut mot Likör 43 – och vips så byter drinken namn till Spanish coffee. Den svenska versionen av Irish coffee kallas Kaffe Karlsson där whisky byts ut mot Baileys och Cointreau. Testa och se vilken du föredrar!

After Eight Coffee

Kombinationen kaffe, choklad och mint går inte av för hackor. Börja därför med att blanda kakao, mintlinkör och whisky i ett högt glas. Häll på starkt kafffe och varm mjölk. Vill du addera mer sötma kan du tillsätta rörsocker. Klar att servera!

Hot Winter

Kaffe eller varm choklad, har du också svårt att bestämma dig för vad du är sugen på? Med en Hot Winter slipper du välja. Häll en klick chokladsås i botten av ett glas, tillsätt kaffe och eventuellt 4 cl Dooley’s. Toppa med vispad grädde och garnera med chokladsås och rivet apelsinskal. 

Syrligt kaffebubbel 

Kaffe och bubbel är två av livets goda drycker. Har du testat att servera båda tillsammans? Servera kallt kaffe (eller köp en färdig förpackning cold brew i din mataffär), häll på cava eller prosecco och ringla i en halv tesked honung. Lägg gärna på en sockrad kant på glaset innan servering. En god och oväntad smaksensation!

Kaffetini

Börja med att ställ in glasen i frysen, cirka 30-60 minuter innan servering. Blanda därefter 2 cl Kahlua, 2 cl vodka, ½ dl kall espresso och 2 dl is. Skaka och servera! En höjdare efter middagen, som en drink på balkongen i vårvintersolen eller varför inte framför brasan?

Gå med i Sjö- och Fjällhems nyhetsbrev

Sjö- och Fjällhemsmagasinet skickas månadsvis med inspiration och bostäder för dig som gillar den här livsstilen.

Epost

Nyhetsbrev